• Gratis verzending vanaf €45
  • Aangepaste verzend dagen: maandag, woensdag, vrijdag

9.2195 reviews

woensdag 17 tot zaterdag 20 april gesloten! Pakketen gaan Maandag op de post

woensdag 17 tot zaterdag 20 april gesloten! Pakketen gaan Maandag op de post

    Izet Oosting - 13 / Nov / 2021

    Welke brushpen moet je kiezen?

    Welke brushpen moet je kiezen?
    Blogs

    Wil je een brushpen kopen om voor je bullet journal te gebruiken dan is de keuze enorm. Niet alleen uit verschillende merken, maar ook als het gaat om de uiteenlopende soorten. Er zijn namelijk nogal wat variaties als het om de brushtip gaat. Daarom is het handig als je inzicht krijgt in welke brushpennen uit ons aanbod waar geschikt voor zijn. Op deze manier is het voor jou gemakkelijk om de beste keuze te maken om met brushletteren je bullet journal te verrijken. 

    Verschillende populaire merken brushpennen

    Er is in de eerste plaats al een onderscheid te maken tussen verschillende merken brushpennen. Elk van de merken voorziet in een uniek aanbod waarbij de eigenschappen en samenstelling van de brushpennen verschilt. Populaire merken voor handlettering, brushletteren en sierletters maken met een brushpen zijn TombowEdding en Staedtler. Deze merken staan voor kwaliteit en het is dan ook doorgaans een persoonlijke keuze naar welk merk je voorkeur uitgaat. Om je daarbij te helpen, komen deze merken stuk voor stuk aan bod met bijpassende tips voor het kopen van een specifieke brushpen van Tombow.

    Tombow brushpennen

    Tombow brushpennen ofwel penseelpennen zijn perfect om je letters een dynamische stijl mee te geven. Er zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar om uiteenlopende lijndiktes te realiseren. Daarbij is het formaat van de punt of brushtip bepalend voor de grootte van de letters die te schrijven zijn. 

    Grote of kleine letters

    Een ABT Dual Brush Pen is bijvoorbeeld ideaal om grote sierletters mee te schrijven. Er zijn echter ook uitvoeringen beschikbaar waarvan de penseelpunt heel klein is, zoals deze Tombow Fudenosoke brushpen met harde punt. Daarmee kan je heel mooi kleine letters creëren.

    Harde punt of zachte punt

    Het fijne van de Fudenosoke penseelpen met harde punt is dat het gemakkelijker is om controle uit te oefenen over de lijndikte. Maak je van een brushpen met zachte punt gebruik dan moet je rekening houden met extra veel dynamiek bij het uitoefenen van druk. Ben je een beginner dan is het aan te raden om te starten met een harde brushtip.

    Edding viltstiftpennen in kleur

    Wil je graag veel kleur in je bullet journal verwerken met handletteren en sierletters? In dat geval is het ook ideaal om je keuze te laten vallen op Edding brushpennen. Edding is niet alleen bekend van de fineliners, maar verkoopt ook een brushpennen set voorzien van maar liefst tien verschillende kleuren. De set bestaat uit viltstiften met een hele harde punt van kunststof. Dat maakt het perfect om het beginnen met het maken van sierletters in kleur. Je kant er creatief mee schrijven, maar ook mee tekenen of lay-outs mee maken. 

    Zo zijn deze viltstiftpennen eveneens geschikt om scribbles te noteren, zoals kleine kattenbelletjes. Een van de kenmerken is dat deze pennen uitgevoerd zijn als een potlood die over een ronde punt beschikt. De inkt is op waterbasis in de pen aangebracht. Uiteraard is het ook mogelijk om de kleurrijke set te combineren met brushpennen van Tombow of van Staedtler.

    • Harde punt van kunststof
    • Potloodmodel met ronde punt
    • 10 kleuren
    • Waterbasis
    • Scribbles, sierletters, lay-outs
    • Te combineren met andere brushpennen

    Staedtler dubbele brushpennen

    Staedtler is een betrouwbaar merk op het gebied van schrijfwaren en staat garant voor een uitstekende kwaliteit. Een van de opties als het om brushpennen van dit merk gaat, betreft de uitvoering Brush Letter Duo. Het voordeel van een duo brushpen is dat deze over een dubbele punt beschikt. Daarmee is het extra gemakkelijk om zowel dikke als dunne lijnen te schrijven of te tekenen. Dat maakt de genoemde set onder meer perfect om te gebruiken voor je bullet journal. 

    1 stift met 2 punten

    Dubbele brushpennen hebben als kenmerk dat deze uit één stift bestaan met twee punten is uitgevoerd, namelijk met een fijne brushtip en met een penseelpunt. De lijnbreedte van de fijne punt ligt daarbij tussen 0.5 en 0.8. De penseelpunt heeft een lijnbreedte tussen 1.0 en 6.0. Het voordeel is bovendien dat je met de genoemde dubbele brushpennen meteen ook allerlei kleuren tot je beschikking hebt. Er zijn in het etui namelijk in totaal twaalf kleuren opgenomen.

    Veel keuze: kies wat bij je past

    Er zijn op het gebied van brushpennen nog veel meer mogelijkheden om in je bullet journal sierlijke letters of fijne tekeningen te maken. Daarom is het voor jezelf van belang om te kijken hoe je handletteren vorm wilt geven. Daarbij kan je onder meer rekening houden met bijvoorbeeld een voorkeur voor kleuren of voor zwart of grijs. Zo is het ook mogelijk om te beginnen met een harde punt om later over te stappen naar een brushpen met een zachte punt. 

    Woorden als kunstwerk in je bullet journal

    Het leuke van een bullet journal is dat het niet alleen functioneel is om je gedachten en planning op papier te zetten, want je kan er ook een waar kunstwerk van maken. Daar komen allerlei schrijfwaren als brushpennen natuurlijk goed bij van pas. In principe zijn alle soorten brushpennen uiteraard geschikt om te handletteren. Het is dan ook meestal een kwestie van voorkeur voor een merk, eigenschappen en kleur om tot de juiste keuze te komen. Het belangrijkste is namelijk dat je oefent met handletteren om prachtige sierletters of hele fijne tekeningen te maken. 

    Glad papier is perfect voor brushpennen

    Brushpennen zijn het meest geschikt om op glad papier te gebruiken. Dat heeft een reden en dan gaat het niet om het resultaat, maar vooral om de slijtage van de brushtip. Schrijf je bijvoorbeeld sierletters op geruwd papier dan slijt de tip veel sneller. Deze kan zelfs gaan splijten of rafeltjes krijgen en dat wil je natuurlijk liever niet. Als je gaat oefenen met brushletteren dan is het aan te raden om dat op glad papier te doen. Gebruik bijvoorbeeld geen papier voor de printer, want dat kan al te ruw zijn voor de tip van je brushpen. Er zijn allerlei gladde papiersoorten beschikbaar om op te oefenen met je brushpen.

    Weet jij al welke brushpennen je voorkeur krijgen? Een bestelling is zo geplaatst en dan kan je snel aan de slag met brushletteren voor je bullet journal.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recent door jou bekeken

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Waarom ik stop met Bulletjournalkopen.bl
      03 / Apr / 2024

      Izet Oosting - 13 / Nov / 2021

      Waarom ik stop met Bulletjournalkopen.bl

    • Pennen/Stiften Test 2024! Drukken ze door?
      11 / Jan / 2024

      Izet Oosting - 13 / Nov / 2021

      Pennen/Stiften Test 2024! Drukken ze door?

    • Leuke dingen om te doen met washi tape
      04 / Jan / 2024

      Izet Oosting - 13 / Nov / 2021

      Leuke dingen om te doen met washi tape

    • Wat zijn clear stamps en wat kan je ermee?
      09 / Nov / 2023

      Izet Oosting - 13 / Nov / 2021

      Wat zijn clear stamps en wat kan je ermee?

    • Wat heb je nodig om te bullet journalen?
      02 / Dec / 2021

      Izet Oosting - 13 / Nov / 2021

      Wat heb je nodig om te bullet journalen?

    • Wat is een bullet journal?
      21 / Nov / 2021

      Izet Oosting - 13 / Nov / 2021

      Wat is een bullet journal?

    • De bullet journal methode: hoe begin je?
      17 / Nov / 2021

      Izet Oosting - 13 / Nov / 2021

      De bullet journal methode: hoe begin je?

    • Welke brushpen moet je kiezen?
      13 / Nov / 2021

      Izet Oosting - 13 / Nov / 2021

      Welke brushpen moet je kiezen?

    • Wat is een brushpen?
      02 / Nov / 2021

      Izet Oosting - 13 / Nov / 2021

      Wat is een brushpen?

    • Wat zijn fineliners?
      27 / Oct / 2021

      Izet Oosting - 13 / Nov / 2021

      Wat zijn fineliners?

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »