• Gratis verzending vanaf €45
  • Aangepaste verzend dagen: maandag, woensdag, vrijdag

9.2195 reviews

Pakketen gaan Maandag, woensdag en vrijdag op de post, wegens gesloten postpunt!

Pakketen gaan Maandag, woensdag en vrijdag op de post, wegens gesloten postpunt!

    Izet Oosting | Bulletjournalkopen.nl - 09 / Nov / 2023

    Wat zijn clear stamps en wat kan je ermee?

    Een clear stamp is een stempel die gemaakt is van siliconen, waardoor ze doorzichtig zijn. Dit is superhandig, omdat je tijdens het gebruik goed kan zien waar je stempel komt. Bij een houten of rubberen stempelkussen is dit vaak wat lastiger. Je kunt niet goed zien wat je doet en daardoor komen sommige stempels net niet helemaal tot hun recht.

    Wat zijn clear stamps en wat kan je ermee?
    Blogs

    Wat kan je nu eigenlijk met clear stamps?

    In het kort zal ik even uitleggen wat een clear stamp is en wat je ermee kan doen. Een clear stamp is een stempel die gemaakt is van siliconen, waardoor ze doorzichtig zijn. Dit is superhandig, omdat je tijdens het gebruik goed kan zien waar je stempel komt. Bij een houten of rubberen stempelkussen is dit vaak wat lastiger. Je kunt niet goed zien wat je doet en daardoor komen sommige stempels net niet helemaal tot hun recht. Dit is natuurlijk zonde van je pagina en kan ervoor zorgen dat je niet meer blij bent met je pagina, waar je zo hard aan hebt gewerkt.

    Hoe gebruik je clear stamps?

    Clear stamps komen op een velletje en zijn dus individuele siliconen stempeltjes. Om deze te kunnen gebruiken heb je een acryl stempelblok nodig, waar je de clear stamps op plakt. Als je dit hebt gedaan, is het tijd voor het maken van een kleurkeuze voor de inkt. Ga je voor basic zwart of een kleurtje? Dit is helemaal aan jouw.

    Als je een kleur inkt hebt gekozen is het tijd om de clear stamp in te smeren. Dit doe je door de siliconen kant, met de randjes van je afbeelding omhoog te leggen. Dan pak je het stempelkussen en dep je dit over de clear stamp. Wanneer alle randjes en details inkt hebben, is het tijd voor het stempelen. 

    Je pakt je acrylblok op en draait hem om. Bedenk waar jij je stempel wilt hebben en plaats de stempel op de gewenste plek. Houd rekening met de ondergrond; hiermee bedoel ik de kant van de journal met het minste papier. Leg eventueel een boek onder je pagina, als je dit niet doet kan het gebeuren dat de helft van je stempel geen contact maakt met het papier en hierdoor geen inkt achterlaat. Zorg dus altijd dat de pagina zo plat mogelijk ligt.

    Mocht je bang zijn om de pagina te verpesten, dan kun je ook op een los papier stempelen en deze het gestempelde stuk papier uitknippen en in je journal plakken. Ik raad aan om dit de eerste paar keer te doen, zodat je beter met de clear stamp leert te werken.

    Na het gebruiken van een clear stamp, maak je de clear stamp schoon met een vochtig doekje of een stempelreiniger. Doe dit wanneer hij nog op je acryl blok zit, zodat het plakkende gedeelte niet nat wordt. Als dit wel gebeurd kan het zijn dat hij de stempels slechter aan je acryl blok blijft zitten. Wacht ook niet te lang met het schoonmaken van je blok en stempel, want dit kan kleur achterlaten, die niet meer weg te poetsen is. Het kan gebeuren dat stempelinkt wat inktsporen achterlaat, waar helaas niets aan te doen is. Het is niet erg en vormt ook geen probleem.

    Als de clear stamp schoon is, plak je deze terug op het vel en ruim je je stempels en stempel blok op, zodat je hem volgende keer er weer bij kan pakken. 

    Waarvoor wordt een clear stamp gebruikt?

    Clear stamps gebruik je op verschillende manieren.  Bijvoorbeeld als decoratie voor je pagina’s, maar je kunt er ook makkelijk een mood tracker mee maken. Ik zal hieronder een aantal voorbeelden laten zien.

    Soms heb je net een kaal plekje op een pagina en weet je niet goed hoe je dit stukje kunt gebruiken, om de pagina één geheel te maken. De clear stamp is daarvoor een uitkomst. Niet alleen kun je de stempel precies plaatsen waar je hem wilt hebben, maar je kunt ook allerlei kleuren en vormen gebruiken. Dit is super leuk in de vorm van bijvoorbeeld een lijn tekening, die je vervolgens kunt inkleuren. Zorg er in dat geval wel voor dat je waterproof inkt gebruikt, omdat het anders uitloopt met het inkleuren.

    Clear stamps kun je ook gebruiken als een banner in je journal. Dit kan aan de bovenkant, onderkant en zelfs aan de zijkant van een pagina. Dit is geheel persoonlijk en naar je eigen smaak. Je kunt een patroon verzinnen met verschillende clear stamps die elkaar afwisselen. Als je dit op meerdere pagina’s doet en het laat overlopen, vormt het meteen een geheel en kun je dit in bijvoorbeeld een thema maken. Denk aan herfst of sinterklaas, bijtjes, etc. Bedenk het maar en het kan! 

     

    Zoals je net gelezen hebt kun je er vele kanten mee op. Hierboven heb ik het vaak gehad over een bullet journal, maar je kunt clear stamps net zo goed gebruiken voor het maken van kaarten, scrapbooks, boekenleggers, enzovoorts. Kortom, je kunt er genoeg kanten mee op.

    Soorten clear stamps

    Clear stamps komen in alle soorten en maten. Denk hierbij aan teksten, losse nummers en letters, natuur en vintage plaatjes. Alle soorten stempels zijn online wel ergens verkrijgbaar, waardoor je de perfecte pagina kunt maken.

    Ook de maten van clear stamps verschillen, zo heb je clear stamps van 20 cm, maar ook stempels van 1-2 cm. Deze kleine stempels zijn vaak goed te gebruiken in een planner. Bijvoorbeeld een stethoscoop voor een doktersafspraak in je agenda of een telefoontje voor een telefonische afspraak. Dit is een makkelijke manier om snel te zien wanneer je een afspraak hebt.

    Voordelen van een clear stamp

    • Een clear stamp koop je één keer en kun je steeds opnieuw gebruiken.
    • Je kunt het overal voor gebruiken. In je journal, scrapbook, kaart, boekenleggers.
    • Je kiest zelf welke inktkleuren je gebruikt.
    • Makkelijk in gebruik, door het doorzichtige stempel blok.
    • Goedkoper dan losse stickers.
    • Minder afval.
    • Makkelijk om schoon te maken.

    En gewoon heel erg leuk!

     

     

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recent door jou bekeken

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Waarom ik stop met Bulletjournalkopen.bl
      03 / Apr / 2024

      Izet Oosting | Bulletjournalkopen.nl - 09 / Nov / 2023

      Waarom ik stop met Bulletjournalkopen.bl

    • Pennen/Stiften Test 2024! Drukken ze door?
      11 / Jan / 2024

      Izet Oosting | Bulletjournalkopen.nl - 09 / Nov / 2023

      Pennen/Stiften Test 2024! Drukken ze door?

    • Leuke dingen om te doen met washi tape
      04 / Jan / 2024

      Izet Oosting | Bulletjournalkopen.nl - 09 / Nov / 2023

      Leuke dingen om te doen met washi tape

    • Wat zijn clear stamps en wat kan je ermee?
      09 / Nov / 2023

      Izet Oosting | Bulletjournalkopen.nl - 09 / Nov / 2023

      Wat zijn clear stamps en wat kan je ermee?

    • Wat heb je nodig om te bullet journalen?
      02 / Dec / 2021

      Izet Oosting | Bulletjournalkopen.nl - 09 / Nov / 2023

      Wat heb je nodig om te bullet journalen?

    • Wat is een bullet journal?
      21 / Nov / 2021

      Izet Oosting | Bulletjournalkopen.nl - 09 / Nov / 2023

      Wat is een bullet journal?

    • De bullet journal methode: hoe begin je?
      17 / Nov / 2021

      Izet Oosting | Bulletjournalkopen.nl - 09 / Nov / 2023

      De bullet journal methode: hoe begin je?

    • Welke brushpen moet je kiezen?
      13 / Nov / 2021

      Izet Oosting | Bulletjournalkopen.nl - 09 / Nov / 2023

      Welke brushpen moet je kiezen?

    • Wat is een brushpen?
      02 / Nov / 2021

      Izet Oosting | Bulletjournalkopen.nl - 09 / Nov / 2023

      Wat is een brushpen?

    • Wat zijn fineliners?
      27 / Oct / 2021

      Izet Oosting | Bulletjournalkopen.nl - 09 / Nov / 2023

      Wat zijn fineliners?

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »