• Gratis verzending vanaf €45
  • Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

9.2195 reviews

    Izet van Bulletjournalkopen.nl - 21 / Nov / 2021

    Wat is een bullet journal?

    Wat is een bullet journal?
    Blogs

    Wat is een bullet journal? De simpelste manier om hierop antwoord te geven, is de beschrijving van een agenda, to do overzicht en dagboek ineen. Het schiet echter te kort om het hierbij te laten, want een bullet journal is zelfs nog veel meer dan dat. Zo voorziet het concept in een unieke manier om ordening aan te brengen in de chaos in je hoofd en dagelijkse leven. Naast het ordenen, ruimt je geest er echt van op. Eenzelfde ervaring is als je bijvoorbeeld je kast met alle kleding door elkaar netjes sorteert, opvouwt en opbergt. Dat schept orde in je kast en maakt je hoofd leeg. Een dergelijk effect heeft een bullet journal ook, maar wel met wat extra’s, want het is superleuk om er op creatieve manier mee aan de slag te gaan.

    Wat is een bullet journal? Maak kennis met de herkomst

    Het bullet journal is natuurlijk niet zomaar uit de lucht komen vallen, maar heeft een oorsprong. Zo is de bullet journal methode bedacht door Ryder Carrol die in verband met ADD vooral te maken had met chaos in plaats van orde in het hoofd en dagelijkse leven. Hij probeerde verschillende manieren uit om voor meer orde te zorgen. Hieruit is rappid logging ontstaan en dat is een van de belangrijke onderdelen van een bullet journal. 

    Op papier en uit het hoofd

    Het komt er wat dat betreft op neer dat je gedachten, notities, plannen uit je hoofd op papier zet met een pen of finelinersFineliners zijn pennen met een dunne punt, waarmee het mogelijk is dunne lijnen te tekenen. Zo raakt je hoofd leeg en heb je altijd een praktisch overzicht met activiteiten, plannen en hersenspinsels beschikbaar. Er is bekendheid aan het bullet journal gegeven doordat Ryder in 2013 instructiefilmpjes heeft gemaakt en online heeft gezet. Ryder zelf ziet dat als het aanreiken van gereedschap om daarmee orde te scheppen in het dagelijkse leven.

    Dit heb je nodig om te beginnen met bullet journalen

    Een bullet journal is te bestellen om direct aan de slag te gaan. Er zijn ook mensen die een leeg schrift gebruiken, maar het is natuurlijk leuker om meteen goed van start te gaan met een echt bullet journal. Daarbij kan je direct ook allerlei schrijfwaren aanschaffen net als stickers en washi tapes om er een creatieve draai aan te geven.

    Eerste opzet van je bullet journal

    Je maakt een opzet door de eerste pagina’s leeg te laten, want hierin komt de inhoudsopgave ofwel de BuJo index straks te staan. Het is in het kort handig om te weten dat je het bullet journal gebruikt voor taken, notities en activiteiten. Deze geef je aan als zogenoemde bullets met gebruik van icoontjes of symbooltjes die keys genoemd worden en je voor de bullets zet. Een bullet is overigens te zien als een kort berichtje. Gebruik voor taken, notities en activiteiten steeds een ander icoontje of symbool om het overzichtelijk en inzichtelijk te houden. Vervolgens maak je overzichten voor een bepaalde tijdsperiode, zoals per jaar, maand en week. Overigens is het ook mogelijk om een overzicht per dag te maken. Geef wat dat betreft je eigen invulling eraan. 

    Denk aan een trechter

    Als je uitgaat van het trechterprincipe dan start een bullet journal met de index gevolgd door de bullets met keys, waarna het overzicht per tijdsperiode volgt. Houd in je bullet journal voldoende ruimte over voor doelen en plannen. Je hoeft namelijk niet meteen je hele leven uit te stippelen, maar kan bijvoorbeeld over een paar weken of maanden ineens een idee krijgen wat je later wilt uitvoeren. Je bullet journal is verder naar wens uit te breiden met je gedachten op papier te zetten of met het maken van schema’s. Bijvoorbeeld om bij te houden hoe vaak je in een week sport of een boek leest of een wandeling maakt. 

    Maak een begin met het organiseren van je leven

    Wil je ook orde scheppen in de chaos van het dagelijks leven of in je hoofd? Of vind je het gewoon een leuke uitdaging om te beginnen met een bullet journal? Op mijn webshop vind je alles wat je nodig hebt. Ik help je graag met de beste benodigdheden voor je bullet journal, zoals met het kiezen van een brushpen.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recent door jou bekeken

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Pennen/Stiften Test 2024! Drukken ze door?
      11 / Jan / 2024

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 21 / Nov / 2021

      Pennen/Stiften Test 2024! Drukken ze door?

    • Leuke dingen om te doen met washi tape
      04 / Jan / 2024

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 21 / Nov / 2021

      Leuke dingen om te doen met washi tape

    • Wat zijn clear stamps en wat kan je ermee?
      09 / Nov / 2023

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 21 / Nov / 2021

      Wat zijn clear stamps en wat kan je ermee?

    • Wat heb je nodig om te bullet journalen?
      02 / Dec / 2021

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 21 / Nov / 2021

      Wat heb je nodig om te bullet journalen?

    • Wat is een bullet journal?
      21 / Nov / 2021

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 21 / Nov / 2021

      Wat is een bullet journal?

    • De bullet journal methode: hoe begin je?
      17 / Nov / 2021

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 21 / Nov / 2021

      De bullet journal methode: hoe begin je?

    • Welke brushpen moet je kiezen?
      13 / Nov / 2021

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 21 / Nov / 2021

      Welke brushpen moet je kiezen?

    • Wat is een brushpen?
      02 / Nov / 2021

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 21 / Nov / 2021

      Wat is een brushpen?

    • Wat zijn fineliners?
      27 / Oct / 2021

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 21 / Nov / 2021

      Wat zijn fineliners?

    • Wat is washi tape?
      17 / Sep / 2021

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 21 / Nov / 2021

      Wat is washi tape?

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »