• Gratis verzending vanaf €45
  • Aangepaste verzend dagen: maandag, woensdag, vrijdag

9.2195 reviews

Pakketen gaan Maandag, woensdag en vrijdag op de post, wegens gesloten postpunt!

Pakketen gaan Maandag, woensdag en vrijdag op de post, wegens gesloten postpunt!

    Izet Oosting - 11 / Jan / 2024

    Pennen/Stiften Test 2024! Drukken ze door?

    Er zijn vele soorten pennen, de ene op waterbasis en de andere is weer snel drogend. Daarom heb ik een pennen test gedaan met een aantal pennen die veel worden gebruikt. De pennen zijn getest op een Mijn Bullet Journal van MUS. Hier zit 90 grams papier in en de Creachick journal met 120 grams papier.

    Pennen/Stiften Test 2024! Drukken ze door?
    Blogs

    Pennen/Stiften Test! Drukken ze door?

    Waar moet je op letten als je pennen koopt voor je journal? Als journelaar is het allerbelangrijkste om te weten of een pen doordrukt of niet. Het is namelijk erg jammer als je hard hebt gewerkt aan je pagina en alles blijkt door te drukken op de andere pagina’s. Om deze frustratie te voorkomen heb ik hier een test gedaan. Ik heb de Creachick journal en de Mus creatief journal gebruikt voor deze test. Zo kan je zelf de beste keuzes maken.

    Er zijn vele soorten pennen, de ene op waterbasis en de andere is weer snel drogend. Daarom heb ik een pennen test gedaan met een aantal pennen die veel worden gebruikt. De pennen zijn getest op een Mijn Bullet Journal van MUS. Hier zit 90 grams papier in en de Creachick journal met 120 grams papier.

     

    Sakura Micron Pigma 

    De Sakura Micron Pigma fineliners hebben een unieke kwaliteit pigmentinkt. Ze zijn er in diverse lijndiktes waardoor je voor diversiteit kan zorgen. Je kan er zowel technisch mee tekenen, handletteren, illustreren en gewoon schrijven. Bij de pennen test komt Micron als één van de beste uit. Ze drukken niet door en je ziet ze ook nauwelijks op de achterkant van het papier. Echter zie je wel verschil door de diktes van de pen. Vanaf lijndikte 03/04 zie je het licht op de achterkant, maar zeker niet storend.  Deze pennen zijn ook in kleur te koop waar je mooie tekeningen mee in kan kleuren. De Micron pennen van Sakura zijn watervast, je kan er dus prima mee werken op aquareltekeningen of over stempelafdrukken schrijven.

    Let hierbij wel op dat de manga markers en brushpennen in deze set niet water proof zijn. Deze gebruiken een inkt op water basis en zullen gaan vlekken, wanneer deze in contact komen met andere natte producten. Denk hierbij aan verf, water, stiften.

    Tombow

    Sinds een tijdje verkoop ik ook een aantal kleuren aan Tombow dual brush pennen. Deze zijn ontzettend handig en makkelijk in gebruik. Deze brush pennen kunnen zowel in de Mus als Creachick journal gebruikt worden. De Tombow brush pen  drukt niet door! Kijk er wel mee uit dat je niet vijf keer hetzelfde stuk gaat kleuren, want in dit geval kan er wel inkt door de pagina gaan lekken en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

    Tombow Fudenosuke

    De Tombow Fudenosuke zijn nog niet zo lang op markt maar een populaire keus. Het heeft een elastische punt en is speciaal voor kalligrafie, handlettering en doodlen. De dikte varieert, dit hangt ervan af hoe hard je drukt. Ook zijn er 2 varianten, een zachte punt en harde punt. Zoals je kan zien heeft  de zachte brush pen sneller een dikke streep, waarmee je makkelijk grote banners kan schrijven. De harde punt is geschikter voor het kleinere schrijfwerk. De punt is iets stabieler en makkelijker in gebruik. Als je beginnend bent in Kalligrafie zou ik aanraden te beginnen met de harde variant. Ook deze Kalligrafie pen is in beide journals aan te raden. In de mus journal schijnt hij wat op, maar hij lekt niet door. Bij de Creachick journal zie je een lichte schaduw. Alle Tombow Fundenosuke pennen bevatten inkt op waterbasis en hierdoor niet waterproof. 

    Stabilo 

    De Stabilo fineliners zijn gemaakt voor schrijven, illustreren en schetsen. Ze hebben een punt dikte van 0.3mm en zijn te krijgen in diverse kleuren. In beide journals drukken deze fineliners absoluut niet door en hierdoor zijn ze nauwelijks zichtbaar op de achterkant van het papier. Deze vrijwel onbekende fineliners zijn dus van zeer goede kwaliteit en behoren tot één van de beste tijdens deze test. 

    Stiften 

    Niet alleen heb ik in deze test de pennen getest, maar ook de stiften. Het gaat hier om een strepen test, houd hier rekening mee. Het kan zijn dat als je de stiften vaker op een plek gebruikt, hij wel door gaat drukken. Wanneer je stiften wilt gebruiken in je journal is het altijd verstandig deze eerst op de laatste pagina uit te proberen. 

    Staedtler Brush pennen 

    Deze Staedtler brush pen heeft een dubbele stift. De linkerkant heeft een dunne stift kant en een brush pen aan de rechterkant. Ideaal om te gebruiken als je wilt leren handletteren. Je begint met de dunne kant en vult met de dikke kant de neerwaartse stroken aan. Deze set is alleen verkrijgbaar in een set. Toch zijn deze pennen ideaal om te gebruiken in je journal, want ze drukken niet door. De donkere kleuren kunnen een schaduw vormen op de volgende pagina, maar dit is in deze mate verwaarloosbaar. 

    Tombow Brush pennen

    Deze Brush pennen hebben net als de Staedtler Brush pennen 2 kanten. Het voordeel van deze Tombow brush pennen is dat ze van hoge kwaliteit zijn en per stuk te koop zijn. Net als de Steadler brush pennen zijn deze perfect om te gebruiken in je journal. Deze drukken niet door in de Mus als de Creachick journal.

    Steadtler Kalligrafie pennen

    De Kalligrafie pennen van Staedtler hebben een platte stift kop en zijn ideaal voor het maken van strepen in je journal. Niet alleen drukken ze niet door, maar door de harde punt krijg je strakkere lijnen als met de brush pennen. Ook deze komen goed uit in de druk test. Deze gebruik je niet om iets in te kleuren, want hiervoor is de punt te hard. In zowel de Mus als Creachick journal, slagen deze in de door druk test.

    ITOYA Kalligrafie pen

    Dit merk is niet heel erg bekend en toch zet ik hem in de stiften check. Want net als de Staedtler kalligrafie pen is deze ITOYA kalligrafie pen zeer goed te gebruiken in je journal. Deze zwarte kalligrafie pen heeft ook een platte harde punt aan beide kanten. Een kleine voor een subtiele lijn en een dikke voor het markeren van een project of om een banner mee te maken. ( Hier zou je met witte gel pen vervolgens op kunnen schrijven. Ook deze prachtige kalligrafie pen komt met vlag en wimpel door de test!

     

             Creachick journal                   Mus creatief journal

    Conclusie: Drukken niet door, maar sommige zijn een beetje zichtbaar op de achterkant van de pagina.

    Kortom, de meeste fineliners zijn goed te gebruiken in een bullet journal. Wil je het echt zeker weten? Maak dan dezelfde pennen/stiften test achter in jouw bullet journal voordat je het gaat gebruiken op je echte pagina’s.

       

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recent door jou bekeken

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Waarom ik stop met Bulletjournalkopen.bl
      03 / Apr / 2024

      Izet Oosting - 11 / Jan / 2024

      Waarom ik stop met Bulletjournalkopen.bl

    • Pennen/Stiften Test 2024! Drukken ze door?
      11 / Jan / 2024

      Izet Oosting - 11 / Jan / 2024

      Pennen/Stiften Test 2024! Drukken ze door?

    • Leuke dingen om te doen met washi tape
      04 / Jan / 2024

      Izet Oosting - 11 / Jan / 2024

      Leuke dingen om te doen met washi tape

    • Wat zijn clear stamps en wat kan je ermee?
      09 / Nov / 2023

      Izet Oosting - 11 / Jan / 2024

      Wat zijn clear stamps en wat kan je ermee?

    • Wat heb je nodig om te bullet journalen?
      02 / Dec / 2021

      Izet Oosting - 11 / Jan / 2024

      Wat heb je nodig om te bullet journalen?

    • Wat is een bullet journal?
      21 / Nov / 2021

      Izet Oosting - 11 / Jan / 2024

      Wat is een bullet journal?

    • De bullet journal methode: hoe begin je?
      17 / Nov / 2021

      Izet Oosting - 11 / Jan / 2024

      De bullet journal methode: hoe begin je?

    • Welke brushpen moet je kiezen?
      13 / Nov / 2021

      Izet Oosting - 11 / Jan / 2024

      Welke brushpen moet je kiezen?

    • Wat is een brushpen?
      02 / Nov / 2021

      Izet Oosting - 11 / Jan / 2024

      Wat is een brushpen?

    • Wat zijn fineliners?
      27 / Oct / 2021

      Izet Oosting - 11 / Jan / 2024

      Wat zijn fineliners?

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »