• Gratis verzending vanaf €45
  • Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden

9.2195 reviews

    Izet van Bulletjournalkopen.nl - 02 / Dec / 2021

    Wat heb je nodig om te bullet journalen?

    Wat heb je nodig om te bullet journalen?
    Blogs

    Het is superleuk om je eigen bullet te journal te beginnen, maar wat heb je allemaal nodig? In de eerste plaats natuurlijk een bullet journal, maar ook allerlei schrijfwaren komen van pas net als bijvoorbeeld stickers en washi tape. Je hoeft er geen grote uitgaven voor te doen, want wat je nodig hebt om te bullet journalen is prima betaalbaar. Om meteen wel goed te beginnen, is het aan te raden om niet een saai schrift te kopen, maar een echte bullet journal. Dat is veel leuker dan een standaard leeg boekje of schrift. 

    Schrijfwaren om te journalen

    Het is handig om meteen maar goed van start te gaan en verschillende schrijfwaren in huis te halen. Misschien heb je al wel stiften en kleurpotloden in huis net als een balpen of grijs potlood, maar wil je het bullet journal op creatieve wijze vormgeven, dan zijn er meer schrijfwaren beschikbaar. Bijvoorbeeld brush pennen net als fineliners en gelpennen.

    Brush pennen

    Een brush pen is te zien als een soort penseelpen, maar dan één waar de inkt zich al in de pen bevindt. Dit type pennen is te zien als een soort stiften die met een flexibel puntje zijn uitgevoerd. Het flexibele puntje maakt het mogelijk om bij lijntjes die je naar beneden trekt meer kracht te zetten en bij lijntjes omhoog wat minder druk uit te oefenen. Als je een brush pen op deze manier gebruikt bij bullet journalen is het mogelijk om de mooiste sierletters te maken. 

    Harde of zachte brushtip

    Overigens zijn brush pennen zowel met harde als met zachte brushtip verkrijgbaar. Als je met bullet journalen begint, krijgt een brush pen met een harde brushtip de voorkeur, want een zachte punt veert erg mee. Als je bedreven raakt in het handletteren dan kan je natuurlijk vanzelf de overstap maken naar een zachte brushtip.

    Fineliners

    Fineliners mogen zeker niet ontbreken in de schrijfwaren om te bullet journalen. Een fineliner kenmerkt zich door de mogelijkheid om hele fijne lijntjes te zetten. Dit type schrijfwaren voor bullet journals is als een stift uitgevoerd, maar schrijft dunner dan een pen. Fineliners zijn naast het heel fijn schrijven onder meer geschikt voor het heel gedetailleerd inkleuren van tekeningen. Het is ook mogelijk om eerst in je bullet journal te schrijven met een fineliner en daarna een brush pen te pakken om er sierlijke letters van te maken.

    Gelpennen

    Gelpennen komen ook mooi van pas bij het maken van een bullet journal. Dit is een soort pen die gevuld is met gelinkt en in allerlei kleuren en varianten verkrijgbaar zijn. De inkt is wat dat betreft net even wat dikker dan de inkt in een gewone balpen. Bovendien zijn er gelpennen die naast een bepaalde kleur wat extra’s hebben. Denk daarbij aan gelinkt gecombineerd met glitters of glow in de dark. Gelpennen zijn wat dat betreft een waardevolle invulling om je bullet journal creatief in te kleuren.

    Washi tape

    Washi tape is een echte aanrader als het gaat om benodigdheden om te bullet journalen. Washi tapes zijn zelfklevende tapes. Je hebt hiermee de mogelijkheid om je bullet journal op een creatieve manier op te vrolijken. Dat is al een voordeel, maar washi tape is ook superhandig om op een functionele manier te gebruiken. Bijvoorbeeld om met washi tape een bepaald onderwerp in je BuJo aan te wijzen of tabjes aan een bladzijde te tapen. Als je gebruikmaakt van paperclips is mogelijk om een stukje tape daaraan vast te maken. Bijvoorbeeld door de paperclip met tape aan je weeklog of maandlog te schuiven. Zo voeg je aan je bullet journal een praktisch en origineel navigatiesysteem toe. 

    Stickers

    Wil je jouw eigen bullet journal verder opleuken? In dat geval is het leuk om stickers te gebruiken. Op deze manier zijn verschillende bladzijden op een eigen unieke manier verder aan te kleden.

    Laat een reactie achter

    What are your experiences? Read or write a review here.

    *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    * Verplichte velden

    Recent door jou bekeken

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Pennen/Stiften Test 2024! Drukken ze door?
      11 / Jan / 2024

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 02 / Dec / 2021

      Pennen/Stiften Test 2024! Drukken ze door?

    • Leuke dingen om te doen met washi tape
      04 / Jan / 2024

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 02 / Dec / 2021

      Leuke dingen om te doen met washi tape

    • Wat zijn clear stamps en wat kan je ermee?
      09 / Nov / 2023

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 02 / Dec / 2021

      Wat zijn clear stamps en wat kan je ermee?

    • Wat heb je nodig om te bullet journalen?
      02 / Dec / 2021

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 02 / Dec / 2021

      Wat heb je nodig om te bullet journalen?

    • Wat is een bullet journal?
      21 / Nov / 2021

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 02 / Dec / 2021

      Wat is een bullet journal?

    • De bullet journal methode: hoe begin je?
      17 / Nov / 2021

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 02 / Dec / 2021

      De bullet journal methode: hoe begin je?

    • Welke brushpen moet je kiezen?
      13 / Nov / 2021

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 02 / Dec / 2021

      Welke brushpen moet je kiezen?

    • Wat is een brushpen?
      02 / Nov / 2021

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 02 / Dec / 2021

      Wat is een brushpen?

    • Wat zijn fineliners?
      27 / Oct / 2021

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 02 / Dec / 2021

      Wat zijn fineliners?

    • Wat is washi tape?
      17 / Sep / 2021

      Izet van Bulletjournalkopen.nl - 02 / Dec / 2021

      Wat is washi tape?

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »